Afbeelding van een voedselpakket

De Voedselbank is Jumbo van Beek zeer dankbaar!

donderdag 08 februari 2018 17:14

De bizarre plofkraak van zaterdag 27 januari heeft een hoop schade en verdriet opgeleverd. Zo werd de familie van Beek geconfronteerd met een grotendeels vernielde Jumbo supermarkt, waar onder andere de buitenmuur totaal ontzet was, het plafond naar beneden gekomen was en de koelvitrines door de winkel geslingerd waren. Je zal als eigenaar maar zoiets meemaken en dan toch in al die ellende ……. aan je medemens denken!
Maria van Beek, samen met haar man Theo al jarenlang eigenaar van deze supermarkt, vertelt: ”Toen wij die zaterdag eindelijk ons pand binnen mochten, waren we totaal van slag. Zo een chaos hadden wij nog nooit gezien en dat in je eigen winkel! Maar, hoe moeilijk ook, we moeten verder en willen de Jumbo supermarkt in De Heul niet opgeven. Daarom wordt het pand geheel leeg gehaald, inclusief alle houdbare producten. Volgens het calamiteiten draaiboek moet je die allemaal vernietigen. Maar dit zijn verpakte producten, variërend van koekjes tot tandenborstels, die niet beschadigd zijn maar waar stof op zit. Daarom besloten wij al heel snel deze voorraad een goede bestemming te geven. Wij weten dat wij daarvoor bij Voedselbank Kromme Rijn aan het goede adres zijn”.
Uiteraard was één telefoontje naar de Voedselbank voldoende om ervoor te zorgen dat een flink aantal van hun vrijwilligers gemobiliseerd werd om in een middag de bruikbare artikelen uit de stellingen te halen en naar de opslag van de Voedselbank te brengen.
De Voedselbank Kromme Rijn is Jumbo van Beek zeer dankbaar en heeft veel respect voor de sociale betrokkenheid van de familie van Beek!

« Terug