Afbeelding van een voedselpakket

Pasen: een BIO-ei hoort erbij

vrijdag 02 april 2021

Dankzij een gulle donatie van Evert-Jan en Henrieke Veen kunnen alle klanten van de Voedselbank Kromme Rijn bij hun paasontbijt genieten van een verantwoord en lekker eitje.

bord-600.jpg

De biologische legkip

Zo'n 1,5 km de Rijndijk op richting Amerongen vinden we een bijzondere boerderij met 12.000 biologische legkippen. Evert-Jan en Henrieke Veen zorgen dat de kippen aan de leg blijven. Ze combineren dit met de zorg voor 55 melkkoeien.

Evert-Jan vertelt: 
Onze biologische legkippen hebben vanaf hun geboorte een zo diervriendelijk mogelijk bestaan gehad. Ze krijgen heel snel de mogelijkheid om naar buiten te gaan. Dagelijks worden de luiken opengezet. De kippen kunnen dus zelf kiezen of ze naar buiten willen. We proberen de buitenuitloop zo aantrekkelijk mogelijk te maken, zodat ze kunnen schuilen, en stofbaden. Dit doen we onder andere door veel bomen en struiken in onze uitloop te planten.

De eierautomaat

Behalve de klanten van onze Voedselbank kunt u natuurlijk ook zelf een keer eieren halen bij de Familie Veen aan de Rijndijk 7. Onderaan de dijk vindt u een fraaie eierautomaat waar u 24 uur per dag contactloos kunt betalen voor een mooi doosje eieren. 

fam-veen-collage.jpg

Die automaat levert echt leuke reacties op vertelt Evert-Jan. Als je hoort, dat er zoveel mensen zijn die echt voor het lekkere biologische ei gaan en het goed vinden dat de kippen directe uitloop hebben naar buiten, dan is dat genieten van je vak.

« Terug