Het dak eraf bij de Opslag

20 februari 2022

Het dak eraf bij de Opslag

voedselbank-strop-1-tiny.png

Door de stormen dit weekend is de dakbedekking van onze opslag in Langbroek deels weggewaaid. De slagregens deden de rest. Een forse strop voor onze voedselbank.

Door de storm Eunice en opvolgers is een deel van de dakbedekking van de opslag van de Voedselbank Kromme Rijn weggewaaid. Daardoor is een flinke lekkage ontstaan in de opslag in Langbroek aan de Weidedreef 9 en staat een deel van de oude gymzaal blank. Onze vrijwilligers zijn met vereende krachten bezig de voorraad in veiligheid te brengen en ervoor te zorgen dat ook deze week alle klanten een volwaardig pakket kunnen krijgen. Ondanks dat is het een strop voor de Voedselbank, omdat er nogal wat producten moeten worden weggegooid. "Het dak eraf" geeft ons geen feestgevoel meer. 

Hieronder een gedetailleerd verslag. Als u een financiële bijdrage wil leveren aan onze Voedselbank dan kunnen we die nu goed gebruiken.

Zaterdag 19 februari 2022

Omwonenden melden via mail en telefoon 's ochtends dat een stuk van het dak aan de achterkant omhoog is gekomen en dat de bovenste rij met stenen los ligt. Onze Harry Woudenberg gaat even kijken en ziet binnen niets geks. Alles is dan nog droog. Coen Flach belt de gemeente en licht ze in over de situatie. Het lijkt erop dat er geen directe actie nodig is en dat we maandag verder kunnen zien. Helaas is het vervolg anders. 

voedselbank-strop-4-tiny

Zondag 20 februari 2022

In de nacht blijft het waaien en regenen. 's Ochtends krijgt Zeger van Winsen een telefoontje dat de dakbedekking van het gebouw af waait. Samen met Jan van Bergen gaan ze kijken. Het water gutst naar binnen en een groot deel van de vloer is nat. En wat nog erger is: een aanzienlijk deel van de opgeslagen levensmiddelen ook. Jan betrekt de calamiteiten­ambtenaar buitendienst van de Gemeente erbij. In overleg is wordt de brandweer ingeschakeld. Deze komt direct langs met groot materieel.

De gemeente schakelt de Firma Maigret in - hun vaste onder­houds­partner. Met een ladderwagen leggen zij een "noodverband" aan. De dakbedekking wordt verzwaard met betonbanden zodat er niet nog meer dakleer af kan waaien. De lekkage gaat onverminderd door maar de omwonende gaan iets rustiger slapen.

voedselbank-strop-2-tiny

Maandag 21 februari 2022

De omvang van de ravage binnen wordt steeds duidelijker. Het water opzuigen en dweilen heeft geen zin omdat het nog steeds regent. Herstellen lukt alleen niet voordat de regen ophoudt. Behalve levensmiddelen hebben ook de computer en de printer de waterval bij de achtermuur over zich heen gehad. Peter Brouwer ontfermt zich over de computer voor een intensieve afdroogbeurt thuis. Ondanks kunnen we de kratten voor onze klanten deze week nog vullen. Een geluk is dat pas donderdag de extra aanvoer vanuit VB Nederland komt.

Dinsdag 22 februari 2022

De vaste ploeg vrijwilligers van de opslag met aanvulling uit de andere gelederen dweilen, verslepen en zwoegen gestaag door. Ondertussen doen heaters een poging het "binnenklimaat" te verbeteren. De standaard verlichting kan niet worden gebruikt. Wel een bouwlamp

voedselbank-strop-3-tiny

Woensdag 23 februari 2022

Het klaart op. Letterlijk en figuurlijk. De gemeente en het bouwbedrijf werken met man en macht en lijken het dak vandaag dicht te krijgen. Geen noodverband maar definitief waterdicht - wordt ons verzekerd.

voedselbank-strop-5-tiny

Om ons een hart onder de riem te steken komt zelfs de burgemeester - Iris Meerts - een kijkje nemen op het dak. Heel erg leuk en een sympathiek gebaar. Vanaf vandaag kunnen we volop ontvochtigers gebruiken - en dat is nodig ook!

voedselbank-strop-7-tiny

Donderdag 24 februari 2022

Het leven in de Opslag begint langzamerhand weer normaal te worden. De kratten voor deze week zijn bijna gevuld. Alle levensmiddelen worden nagekeken en zonodig afgedroogd. En weer netjes in de schappen gezet zodat we precies weten wat we wanneer moeten uitgeven op datum. Alle vrijwilligers hebben het er maar druk mee. 

voedselbank-strop-8-min

Wordt vervolgd en aangevuld.

En nogmaals: als u een financiële bijdrage wil leveren aan onze Voedselbank dan kunnen we die nu zeker goed gebruiken.

Sluiten