Daar krijg je energie van

29 december 2022

Daar krijg je energie van

2022-energiegiften-extra-pakketten-tiny.jpg

Wauw - wat zijn jullie gul geweest met de €190 energiecompensatie. Ontzettend bedankt daarvoor namens onze klanten. Want wij gebruiken het geld voor een extra dag voedsel!

We hebben heel veel donaties gekregen in de maanden november en december 2022. Een groot deel was afkomstig uit de compensatie - de € 190 van onze regering - voor de gestegen energieprijzen. Hartelijk dank aan de goede gevers. 

Wat doen jullie met het gedoneerde geld? 

Omdat de Voedselbank de energierekening niet betaalt voor onze klanten hebben we besloten de komende tijd een extra dag voedsel te verstrekken. Waar mogelijk en praktisch worden de voedselpakketten uitgebreid met extra gezonde producten. In andere gevallen verstrekken we kadobonnen van deelnemende supermarkten uit onze omgeving. 

Hoeveel kost een dag voedsel eigenlijk? 

Hier hoeven we niet naar te raden want dat is keurig uitgerekend door het NIBUD. Meer detail vind je op de NIBUID website. Kort samengevat komt het neer op gemiddeld €7 per persoon per dag voor ontbijt, lunch, avondeten en tussendoortjes. Met 70 gezinnen en 200 personen (januari 2023) leert een snelle berekening dat we het over € 1.400 hebben voor een extra dag voedsel per week. Dus ja - we kunnen het geld zeker gebruiken en nuttig besteden. 

groenten-breed-tiny

Sluiten