Nieuw record DE punten

22 januari 2023

Nieuw record DE punten

koffie-1200-tiny.jpg

Begin december 2022 vroegen we het ons nog af: gaan we in de buurt komen van de 303.000 punten uit 2021? Het antwoord is er inmiddels: RUIM. Hoeveel pakken? Kijk zelf!

Update aantal pakken

Op 13 februari kwam de langverwachte uitslag: we krijgen maar liefst 1.680 pakken (250 g) Douwe Egberts Roodmerk koffie. Goed nieuws voor onze klanten. Die krijgen nu bijna elke twee weken een vers pak koffie!

DE 2022 Punten Tellen

Dit jaar hadden we maar liefst 12 inzamelpunten voor de DE bonnen. Het tellen was dan ook een soort marathon: bijna een dag tellen in Odijk op 10 januari en zelfs twee middagen tellen op 12 en 19 januari voor de punten uit Wijk bij Duurstede. 

odijk-3b-tiny

Waar de punten allemaal vandaan kwamen? We weten het niet. Elk jaar verwachten we een afname. Maar het gaat maar door. Gelukkig maar want onze klanten kunnen in 2023 met deze opbrengst regelmatig een pak koffie in hun voedselpakket tegemoet zien.

tellen-langbroek-tiny

Rariteiten in 2022

Ook dit jaar weer een aantal zeldzame vondsten tussen de punten. Zie de foto hieronder. Bekijk ook vooral de vondsten uit 2021 - er heeft zich nog niemand gemeld met de code van zijn of haar brandkast :-). 

rariteiten-2022-800-tiny

Wat is de opbrengst dan?

Tromgeroffel . . ruim een MILJOEN punten. Om precies te zijn: 

1.006.900 punten

Ons record uit 2020 van 700.000 is daarmee ruimschoots overtroffen. Het resultaat van 2021 meer dan verdrievoudigd.

Hoeveel pakken koffie?

Douwe Egberts stelt na afloop van elk actiejaar een "wisselkoers" vast nadat ze het aantal punten met 20% heeft verhoogd. Met een paar weken weten we het zeker maar 1.000 - 2.000 pakken koffie (€ 3.500 - € 7.000) winkelwaarde voor alleen onze voedselbank dus. Dank u Douwe Egberts!

Bedankt

Onze grote dank aan: 

  • alle gulle gevers van DE bonnen - zelfs de theedrinkers met hun mooie groene 4-8 punten bonnetjes
  • alle gastvrije supermarkten in onze Krommerijn: 3 x AH, 3 x Jumbo, BONI, SPAR
  • overige inzamelpunten zoals Nogges en niet te vergeten onze "broodsponsor" Bakkerij Lakerveld
  • alle nijvere tellers van Lions Levefanum en van onze eigen Voedselbank

bedankt-16x9-tiny

Sluiten