Groente uit de Wijkse grond

20 maart 2023

Groente uit de Wijkse grond

02-Header_Visie-1024x298-tiny.jpg

Twee bodemspecialisten zorgen samen voor biologische groenten op tafel.

Ons voedselpakket bevat een flinke portie verse groenten. Uit de Wijkse Moestuin en geoogst door de Rotary. Deze groenten worden al drie jaar gesponsord door andere "bodemspecialisten". Wie zijn dit? 

Weveo - ingenieurs, advies en projectenburo

Het in Wijk bij Duurstede gevestigde Weveo is gespecialiseerd in ondergrondse infrastructuur. Weveo voert werkzaamheden uit in opdracht van het Rijk, Provincies, Waterschappen en Gemeenten. Op dit moment wordt bijvoorbeeld gewerkt aan een opdracht van De Stichtse Rijnlanden - het op orde brengen van de Lekdijk tussen Amerongen en Schoonhoven. We houden dus voorlopig droge voeten. De eigenaar van het bedrijf is Wim van Oudbroekhuizen. 

01-Header_Home-1024x298-tiny

Familie Van Oudbroekhuizen

Wim van Oudbroekhuizen is al bijna zijn hele leven jaar bezig "onder de grond" - voornamelijk met kabels en leidingen. Ook zijn vader was daarin al actief (zie de foto). Als klein jochie ging Wim met z'n vader mee. Lekker de hele dag op de graafmachine zitten. Later werd het echt (vakantie)werk: haspelplankjes schoonmaken, waterkruisingen en boomboringen maken, revisie telenwerk. Er was altijd wel wat te doen! Wim is ook oprichter van GOconnectIT - software voor ondergrondse infrastructuur.

Wim sponsort al drie jaar op een rij onze "oogstaandelen" van de Wijkse Moestuin. "Samen met mijn gezin" zo mailt hij ons met nadruk. Over hun motivatie schrijft hij het volgende: 

Ik vind het niet goed zoals op televisie en andere media vaak over de voedselbank wordt gesproken. Alsof het gebruik maken van de voedselbank niet OK is. Die verkeerde beeldvorming vind ik jammer. Natuurlijk is het beter als iemand zichzelf kan bedruipen maar het is ook mooi als we als samenleving in staat zijn om elkaar te helpen! En dan maakt het niet uit wat de reden is of wie je bent. Het maakt het ook niet uit of je geeft of krijgt - het gevoel zou niet uit mogen maken. Wij vinden als gezin de voedselbank een geweldig idee en wat ermee bereikt wordt ook zeer waardevol. Voor ons voelt het goed onderdeel uit mogen maken van dat idee. We zijn blij hier ons steentje bij te kunnen dragen.

vanoudbroekhuizen-familie-breed-tiny

Buitengewoon fijn natuurlijk. Een hartelijk dank namens onze klanten! En het lost ook de wekelijkse groentenpuzzel op voor onze vrijwilligers die de pakketten samenstellen. Als een financiële donatie voor onze klanten u ook aanspreekt - kijk op de pagina Doneren of neem Contact met ons op?

De Wijkse Moestuin

Ook specialist in "ondergrondse infrastructuur". Maar dan voor het kweken van biologische groenten gekoppeld aan een groot aantal gemeenschapsactiviteiten. Het motto van De Wijkse Moestuin is niet voor niets Groenten van het Seizoen - met Liefde en Aandacht geteeld. Behalve oogstgenoot worden (zoals onze Voedselbank) biedt de Wijkse Moestuin mogelijkheden voor re-integratie en dagactiviteiten. Je kan als vrijwilliger aan de slag of stage komen lopen. En voor onze Voedselbank wordt de groente elke week met liefde geoogst door de vrijwilligers van de Wijkse Rotary. Ook hier: grote klasse en veel dank!

wijkse-moestuin-banner-tiny

Sluiten