Leren op een lege maag

31 januari 2023

Leren op een lege maag

AH Steenstraat inzamelactie bus site.jpg

Onder het motto "Op een lege maag kun je niet leren" houdt onze Voedselbank samen met twee Albert Heijn vestigingen een grote inzamelaktie.

Op 4 februari 2023 staan vrijwilligers van onze Voedselbank bij de AH Steenstraat in Wijk bij Duurstede en bij AH Bunnik om met uw hulp de 100 lege kindermagen in onze regio te vullen. 

Update 7 februari 2023

De AH actie op 4 februari heeft in totaal 140 kratten voedsel opgeleverd. Een super mooi resultaat. Dank, dank en nog eens dank! Daarmee kunnen we weer een aantal weken (3-4) de kratten en tassen van onze klanten vullen. 

Voedselbanken en de AH actie

Wist u dat de Nederlandse Voedselbanken elke week voedselhulp geven aan bijna 33.000 kinderen tot 18 jaar? Speciaal voor deze kinderen organiseert AH opnieuw de landelijke Albert Heijn actie “Op een lege maag kun je niet leren” samen met Voedselbanken Nederland. Want geen enkel kind zou met een lege maag naar school mogen gaan.

Klanten van Albert Heijn kunnen in de week van 30 januari in ruim 500 winkels, verspreid over heel Nederland, ontbijtproducten en belangrijke andere voedingsproducten gedurende de hele week doneren aan de lokale voedselbanken.

1920_voorelkaar-voedselbank

Daarnaast is de Voedselbank Kromme Rijn op zaterdag 4 februari a.s. met een inzamelactie zowel aanwezig bij zowel Albert Heijn Bunnik als bij de AH Steenstraat in Wijk bij Duurstede. Tussen 09.00 en 16.00 uur wordt door een aantal vrijwilligers aan iedere klant gevraagd om wat extra artikelen te kopen, die vervolgens gedoneerd worden aan de Voedselbank. Om te bepalen om welke producten het gaat, wordt er aan de klanten een lijstje verstrekt, waarop exact aangegeven staat aan welke artikelen de Voedselbank dringend behoefte heeft.

Over de actie

“Vanuit onze missie ‘Samen beter eten bereikbaar maken. Voor iedereen.’ geloven we erin dat we een gezondere leefstijl voor iedereen mogelijk kunnen maken. Helaas is beter eten niet voor iedereen in Nederland vanzelfsprekend en daarom werken wij samen met Voedselbanken Nederland. Vandaag start de inzamelingsactie “Op een lege maag kun je niet leren”. Dit is een van de initiatieven van ons Voor Elkaar-programma waarmee wij samen met onze maatschappelijke partners, klanten en medewerkers anderen helpen”, vertelt Johan van der Zanden, directeur marketing & communicatie bij Albert Heijn. 

Albert Heijn en Voedselbanken Nederland

Albert Heijn is de grootste landelijke partner van Voedselbanken Nederland. Albert Heijn doneert jaarlijks zo’n 4,3 miljoen producten aan de voedselbanken en deelt veel kennis en informatie over bijvoorbeeld logistiek en bestelsystemen. Albert Heijn werkt al vele jaren nauw samen met de voedselbanen en organiseert diverse landelijke en lokale inzamelingsactie. 

Sluiten