Afbeelding van een voedselpakket

Over ons

Over-de-Voedselbank-Kromme-Rijn.jpg

Stichting Voedselbank Kromme Rijn is aangesloten bij de Stichting Voedselbanken Nederland. Wij helpen mensen in financiële nood die in de gemeenten Wijk bij Duurstede en Bunnik wonen. Dit zijn mensen die niet genoeg geld hebben om boodschappen te doen. Zij leven van een inkomen onder het bijstandsniveau. Na aftrek van vaste lasten, zoals huur, houden ze te weinig geld over voor boodschappen. Dit komt bijvoorbeeld doordat ze veel schulden hebben. De Voedselbank Kromme Rijn helpt nu (peildatum december 2020) zo'n 80 huishoudens.

Niet voor altijd
Onze Voedselbank helpt iemand maximaal 3 jaar lang. En altijd in samenwerking met meer instanties die die persoon ook helpen, bijvoorbeeld schuldhulpverlening. Daardoor is iemand na een tijdje uit de financiële problemen. Dan is het voedselpakket niet meer nodig.

Wie helpt?
Veel organisaties in en om Wijk bij Duurstede en Bunnik helpen ons. Wij krijgen al het voedsel gratis. Het is voedsel dat over is en anders weggegooid zou worden. Het voedsel is nog wel goed. Onze voedselpakketten voldoen aan de eisen van de Voedsel- en Warenautoriteit.

Weggooien?
Bedrijven gooien soms voedsel weg, omdat ze het niet meer kunnen verkopen. Bijvoorbeeld doordat het nog maar een paar dagen houdbaar is. Hun klanten nemen dan liever de meest verse producten mee. Wat overblijft is nog wel goed maar wordt niet meer verkocht. De Voedselbank wil niet dat dat voedsel weggegooid wordt. Wij willen er mensen mee helpen. Voor bedrijven is het geven van voedsel ook beter dan weggooien. Het scheelt opslagruimte, extra administratie en vernietigingskosten.