Pannenkoeken voor de Voedselbank

23 februari 2023

Pannenkoeken voor de Voedselbank

2023-0221-collage-pannenkoekendag-vbkr-website-tiny.jpg

Maar liefst 245 pannenkoeken gingen over de toonbank op 21 februari bij het Witte Kerkje in Odijk

Het Witte Kerkje in Odijk organiseerde ook dit jaar Pannenkoekendinsdag, waarvan de opbrengst bestemd was voor de Voedselbank Kromme Rijn. Hoeveel is het geworden?

Pannenkoekendinsdag is de laatste dag voor de vastentijd - de tijd waarin men zich traditioneel onthoudt van luxe eten. Het is dus de laatste dag waarop je nog even mag genieten. En ook moet alles in huis moet worden opgemaakt! Vroeger stond in de voorraadkast vooral boter, melk, eieren, meel en suiker. En hier kun je perfect pannenkoeken van maken.

In het Witte Kerkje in Odijk hadden 5 stoere bakkers maar liefst 245 pannenkoeken gemaakt, Met wat leuke extra's als passende dranken en toetjes. Spontaan werd bij het ophalen van de bestelling de tafel gedekt in de Meenthoek bij het Witte Kerkje. Men schoof bij elkaar aan om samen te smullen van de lekkernij. Een gulle gever hoefde geen pannenkoek, maar kwam een envelop met inhoud brengen voor de Voedselbank....

Veel dank aan alle eters en bakkers. Dankzij hen heeft de actie meer dan 1.000 euro opgeleverd. Een prachtig resultaat!

pannenkoekendag-amanda-tiny

Sluiten