Voedselbank houdt zaterdag 25 mei inzamelactie bij Jumbo Langbroekseweg in Wijk bij Duurstede

15 mei 2024

Voedselbank houdt zaterdag 25 mei inzamelactie bij Jumbo Langbroekseweg in Wijk bij Duurstede

Jumbo banner-3-600 130 procent.jpg

Op zaterdag 25 mei a.s. is de Voedselbank Kromme Rijn aanwezig bij de Jumbo op de Langbroekseweg in Wijk bij Duurstede. Tussen 09.00 en 16.30 uur wordt door een aantal vrijwilligers aan iedere klant gevraagd om wat extra artikelen te kopen, die vervolgens gedoneerd worden aan de Voedselbank. Om te bepalen om welke producten het gaat, wordt er aan de klanten een lijstje verstrekt, waarop exact aangegeven staat aan welke artikelen de Voedselbank dringend behoefte heeft.

Helaas is er nog steeds een aantal gezinnen, dat in financiële nood is en daarom van de Voedselbank gebruik moet maken. Begin dit jaar is de financiële drempel verlaagd om in aanmerking te kunnen komen voor ondersteuning door de Voedselbank. Maar door de enorm gestegen basiskosten van levensonderhoud zijn er nog steeds huishoudens, die deze hulp nodig hebben.

De Voedselbank Kromme Rijn is afhankelijk van haar vrijwilligers, leveranciers die gratis producten leveren én van de steun van de bevolking. Daarom organiseert de Voedselbank dit soort acties, omdat de voorraad van bepaalde producten nogal eens tekort schiet. Dit geldt met name voor langer houdbare artikelen.

 

Sluiten