Afbeelding van een voedselpakket

Hoe werken wij

De Voedselbank heeft een bestuur en een aantal coördinatoren die het werk regelen. Er zijn 60 vrijwilligers die ons helpen. Niemand van ons wordt betaald, ook het bestuur niet. Klik hier om te zien wie wat precies doet.

Voedsel verzamelen
Iedere week rijden wij met een koelbus langs verschillende bedrijven die ons voedsel geven. Dat moet met een koelbus omdat er ook producten bij zitten die in de koelkast moeten. De bedrijven staan in Wijk bij Duurstede, Bunnik en omgeving. Ook rijden we naar Arnhem. Daar is een landelijk Voedselbank verdeelcentrum. De koelbus brengt al het voedsel naar onze eigen opslagruimte in Langbroek. Daar staan ook koelkasten en vrieskisten om het voedsel goed te houden.

Pakketten maken
In Langbroek zijn vrijwilligers die de voedselpakketten samenstellen. Hoeveel volwassenen? Hoeveel kinderen? Moeten we rekening houden met een dieet? Of is er iemand die geen vlees eet? Als al het voedsel verdeeld is, gaan de pakketten naar Wijk bij Duurstede en Bunnik. In Langbroek worden ook pakketten uitgegeven. Eén maal per week komen de klanten ze ophalen.

Vers eten
Wij werken volgens de landelijke maatstaven van Voedselbanken Nederland. Ook moeten we ons houden aan de regels van de Voedsel- en Warenautoriteit (VWA). Daardoor is het voedsel dat we weggeven altijd goed en nooit bedorven.