Afbeelding van een voedselpakket

Voedselbank sluit leveringsovereenkomst met Albert Heijn Wijk bij Duurstede

maandag 11 maart 2019

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit stelt strenge eisen aan de kwaliteit van de producten die de voedselbank aan haar cliënten levert. Een belangrijk criterium voor vlees is de THT datum (Tenminste Houdbaar Tot).
Dit is dan ook het uitgangspunt voor de modelovereenkomst, die vrijdag 8 maart in Restaurant De Gouden Leeuw door de Voedselbank Kromme Rijn en Albert Heijn Wijk bij Duurstede gesloten is. Hierin wordt in hoofdzaak geregeld dat vanaf heden vrijwilligers van de Voedselbank Kromme Rijn op wekelijkse basis bij de beide Wijkse AH vestigingen tijdig ingevroren vleesproducten mogen ophalen. In de overeenkomst wordt tot in detail aangegeven welke protocollen door beide partijen gevolgd moeten worden om aan de eisen van de Voedsel- en warenautoriteit te voldoen. Het vlees wordt door AH medewerkers op de THT datum uit de schappen gehaald en  voorzien van Voedselbank stickers. Vervolgens wordt het vlees ingevroren en bewaard.                              
Jaap Remme, voorzitter van de Voedselbank Kromme Rijn zegt: “Wij zijn erg blij met deze samenwerking omdat wij nu op continue basis de juiste kwaliteit vleesproducten voor onze klanten geleverd krijgen”. Albert Hekkers, bedrijfsleider van beide AH vestigingen, vult aan: “Wij hadden altijd moeite met het feit, dat wij verplicht waren om vlees, dat over datum was, te vernietigen. En nu komt het ook nog eens bij mensen, die het goed kunnen gebruiken”.

« Terug