Afbeelding van een voedselpakket

Voedselbank en het Coronavirus

donderdag 19 maart 2020 10:52

Het Coronavirus is volop in het nieuws en vrijwel alle bedrijven en organisaties hebben maatregelen afgekondigd. Uiteraard is ook de Voedselbank bezig hoe te handelen in deze zeer bijzondere situatie.

Vanzelfsprekend is de gezondheid van onze vrijwilligers en cliënten de allereerste en belangrijkste prioriteit.
Tegelijkertijd beseffen we ook dat onze voedselpakketten voor veel cliënten meer dan alleen een toevoeging is aan. We willen dan ook een afgewogen en duidelijk beleid voeren.

Onze belangrijkste bron van informatie zijn het RIVM en de GGD. De maatregelen van het RIVM zijn vooral gericht op persoonlijke hygiene, het voorkomen van fysiek contact en het beschermen van kwetsbare groepen, zoals 70-Plussers en of de chronisch zieken.

Voor onze vrijwilligers die in de kwetsbare groepen zitten hebben wij een moeilijk besluit moeten nemen, namelijk dat zij voorlopig thuis moeten blijven. Ook hebben wij voor al onze afdelingen een aantal extra maatregelen getroffen.

De Voedselbank is een vrijwilligersorganisatie. Vrijwilligers die niet tot de kwetsbare groepen behoren maken zelf een afweging of ze wel of niet aanwezig zijn. Op dit moment hebben wij door een aantal aanpassingen vooralsnog genoeg vrijwilligers. Als dat niet meer het geval is, dan zullen we dat hier laten weten en mogelijk een beroep op u doen.

Mocht de situatie veranderen of de overheid aanvullende maatregelen afkondigen, dan zullen wij hier uiteraard naar handelen en jullie op de hoogte stellen.

Voor vragen bel 0343-760021 optie 1

« Terug