Afbeelding van een voedselpakket

Spar Cothen en Anno’s Dagwinkel Werkhoven helpen

zaterdag 04 juli 2020 12:13

Van maandag 6 tot en met zaterdag 11 juli 2020 houdt de Voedselbank Kromme Rijn inzamelacties bij De Spar in Cothen en bij Anno’s Dagwinkel in Werkhoven.

spar-anno-dw-tiny.jpg

Gedurende deze dagen staat er in beide winkels een stelling met die artikelen, waar de Voedselbank dringend behoefte aan heeft. Bezoekers van deze supermarkten worden verzocht één of meerdere van deze producten extra te kopen en aan de Voedselbank te doneren.

Door het Coronavirus is het aantal cliënten bij de meeste Voedselbanken flink toegenomen. Zo ook bij de Voedselbank Kromme Rijn, die inmiddels bijna 80 huishoudens in onze regio helpt. En omdat helaas de verwachting is dat het aantal werkelozen zal toenemen, is de kans groot dat er nog meer mensen gebruik zullen moeten maken van de Voedselbank. Het belang van dit soort inzamelacties is dan ook nog nooit zo groot geweest!

De Voedselbank Kromme Rijn is afhankelijk van haar vrijwilligers, leveranciers die gratis producten leveren én van de steun van de bevolking. Daarom organiseert de Voedselbank dit soort  acties, omdat de voorraad van bepaalde producten vooral nu tekort schiet. Dit geldt met name voor langer houdbare artikelen.

« Terug