Afbeelding van een voedselpakket

Inzamelactie bij AH in Wijk bij Duurstede en Bunnik

vrijdag 21 augustus 2020 15:14

Voedselbanken Nederland en Albert Heijn hebben afgesproken dat in de laatste week van augustus er in veel AH supermarkten inzamelacties gehouden worden.

ah-bunnik-600-tiny.png

Natuurlijk doen de AH vestigingen in Bunnik en Wijk bij Duurstede ook mee.

Op zaterdag 29 augustus 2020 is de Voedselbank Kromme Rijn te gast bij zowel AH Steenstraat, AH De Horden als AH Bunnik. In samenwerking met de Lionsclub Levefanum en met de Protestante Gemeente Odijk (het Witte Kerkje) wordt tussen 09.30 en 17.00 uur door een aantal vrijwilligers aan iedere klant gevraagd om wat extra artikelen te kopen, die vervolgens gedoneerd worden aan de Voedselbank. Om te bepalen om welke producten het gaat, wordt er aan de klanten een lijstje verstrekt, waarop exact aangegeven staat aan welke artikelen de Voedselbank dringend behoefte heeft.

Door het Coronavirus is het aantal cliënten bij de meeste Voedselbanken flink toegenomen. Zo ook bij de Voedselbank Kromme Rijn, die inmiddels bijna 80 huishoudens in onze regio helpt. En omdat helaas de verwachting is dat het aantal mensen zonder werk verder zal toenemen, is de kans groot dat er nog meer mensen gebruik zullen moeten maken van de Voedselbank. Het belang van dit soort inzamelacties is dan ook nog nooit zo groot geweest!

In onze regio zijn circa 60 vrijwilligers actief om ervoor te zorgen dat er iedere week voedselpakketten leverbaar zijn voor de klanten van de Voedselbank. De Wijkse Lionsclub Levefanum, die zich inzet voor meerdere goede doelen, en de Protestante Gemeente Odijk, die al jaren donateur van de Voedselbank Kromme Rijn is, hebben aangeboden om deze inzamelactie te ondersteunen. Een aantal van hun leden zal dan ook a.s. zaterdag bij de AH vestigingen helpen bij deze inzameling.

De Voedselbank Kromme Rijn is afhankelijk van haar vrijwilligers, leveranciers die gratis producten leveren én van de steun van de bevolking. Daarom organiseert de Voedselbank dit soort  acties, omdat de voorraad van bepaalde producten nog al eens tekort schiet. Dit geldt met name voor langer houdbare artikelen.

« Terug