Acties bij AH Steenstraat en AH Bunnik

24 augustus 2022

Acties bij AH Steenstraat en AH Bunnik

AH Steenstraat inzamelactie binnen b lage res.jpg

Zaterdag 3 sept is er weer een inzamelingsactie voor onze Voedselbank bij AH Steenstraat in Wijk bij Duurstede. Maar ook AH Bunnik is van de partij op die dag. 

Voedselbanken Nederland heeft met het hoofdkantoor van Albert Heijn de afspraak gemaakt dat in de eerste week van september er in honderden AH supermarkten inzamelacties gehouden worden. Het motto van de actie is "Op een lege maag kun je niet leren". De nadruk ligt op gezonde ontbijtproducten. 

Daarom is de Voedselbank Kromme Rijn op zaterdag 3 september a.s. aanwezig bij Albert Heijn op de Steenstraat. Tussen 09.00 en 16.30 uur wordt door een aantal vrijwilligers aan iedere klant gevraagd om wat extra artikelen te kopen, die vervolgens gedoneerd worden aan de Voedselbank. De actieartikelen staan klaar in een standje of speciaal schap in de winkel.

Bij Albert Heijn in Bunnik is het de hele week mogelijk om producten te doneren. Hier zijn echter geen vrijwilligers van de Voedselbank aanwezig.

ah-poster-2022

Helaas is er nog steeds een grote groep mensen, die van de Voedselbank gebruik moet maken. Landelijk zijn er momenteel ongeveer 100.000 personen die op de hulp van de Voedselbank zijn aangewezen, waarvan ook een fiks aantal in de Kromme Rijn streek.

In onze regio zijn circa 60 vrijwilligers actief om ervoor te zorgen dat er iedere week voedselpakketten leverbaar zijn voor de klanten van de Voedselbank. Ook op het landelijk hoofdkantoor van de Voedselbank, gevestigd in Houten, werken trouwens uitsluitend vrijwilligers.

De Voedselbank Kromme Rijn is afhankelijk van haar vrijwilligers, leveranciers die gratis producten leveren én van de steun van de bevolking. Daarom organiseert de Voedselbank dit soort  acties, omdat de voorraad van bepaalde producten nog al eens tekort schiet. Dit geldt met name voor langer houdbare artikelen.

Sluiten